Am așteptat cu nerăbdare să degust experiența Szikra. Știam că va fi ieșită din comun.  Am avut norocul s-o cunosc pe chef Mădălina Sánta, filozofia și „crezul ei” despre mâncare și Restaurantul Szikra: ingrediente proaspete și de calitate de la producătorii locali,  zero food waste, vocație culinară maximală, creativitate, combinații neașteptate de ingrediente care conduc la arome cerești, creații culinare uimitoare și pline de fantezie, preparate cu drag, cu scopul de a aduce la masă familia sau prietenii.  

Am început aventura noastră gastronomică cu gustări: pate din creier de porc cu chutney de fructe, și icre vegane cu amaranth, ceapă roșie și pătrunjel, pâine prăjită – toate servite atât de creativ, încât nu am putut să nu le fotografiem. 

Pentru felul principal am ales piept de pui care a primit o glazură de miere, și a fost servit alături de risotto de morcovi cu mușețel, ceapă arsă și spumă de ciuperci. Eram curioasă cum reiese din mâinile unui chef care a studiat la Institutul Paul Bocuse din Franța un ingredient simplu cum ar fi pieptul de pui. Desigur, nu am fost dezamăgită – nu numai asortarea aromelor, ci și mise en place-ul au fost creative! Cealaltă alegere a fost un mușchi de vită cu sos cânepă, conopidă cu lămâiță, cartofi noi, legume de sezon, boabe de muștar murate. Deși la restaurant nu se cuvine să ne atingem de farfuria celuilat, nu am putut rezista tentației să gustăm din toate. Dintre deserturile aflate pe meniu, am ales summer forest-ul: mousse din muguri de brad, spumă din sirop de lobodă, căpșuni, mousse de ciocolată albă, crumble de cacao, cu recomandarea bucătarului să consumăm toate componentele creației deodată. Așa am ajuns să simțim orgia de arome pe papilele noastre gustative. 

De aceea recomand neapărat să faceți o vizită la Restaurantul Szikra – local creative cuisine!

Fazakas-Csoma Szidónia

Similar Suggestions

The Legacy of Kós Károly
The Birthplace of the Cannon Caster
The Church of Christ the King
The Treasure of Giants
Mansion in Simeria